Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΠΕΝΤΕ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗ






τα πεντε μεγαλυτερα , αρχαιοτερα και υπο μεγαλυτερη απειλη μνημεια του κοσμου :
1:longmen gottoes (china)
2:taj mahal (india)
3:DAMPIER ROCK(australia)
4:LESHAN GIANT BUDDHA(china)
5:Parthenon(Greece)

14 σχόλια:

konstantina panagiotopoulou είπε...

Εκτος του οτι αυτα τα συγκεκριμενα μνημεια κινδυνευουν λογω της οξινης βροχης,υπαρχουν επιπτωσεις και σε αλλους τομεις???..π.χ κινδυνευει ο πολιτισμος και η οικονομια στις χωρες που βρισκονται αυτα τα περιφημα κτιρια??..διοτι απο οσο γνωριζουμε ολοι,συγκεκριμενα η Ελλαδα στηριζει την οικονομια της στα εσοδα που υπαρχουν απο τις επισκεψεις τουριστων σε τετοια αρχαια μνημεια..μεταξυ αλλων στον Παρθενωνα που υπολογιζεται ως το σημαντικοτερο της Ελλαδας..!!.θεωρω πως η καταστροφη του και ιδιαιτερα εξαιτιας της οξινης βροχης θα δυσαρεστισει πολλους και ο πολιτισμος και κατ'επεκταση η οικνομια μας θα υποστει τεραστιο πλειγμα...εσεις τι πιστευετε???

efrosini lakasa είπε...

αχιλλεα το τελευταιο κτιριο π εχεις βαλει δν ειναι ο παρθενωνας!

achilleas είπε...

ειναι μερος απο την ακροπολη συνεπως και ο παρθενωνας εφροσυνη. κωσταντινα συμφωνω μαζι σου ποτε κανεις δεν ειπε πως καταστρεφεται μονο ο παρθενωνας κατερεει και το υπολοιπο συστημα βασιζομενο σε αυτον .

DHMHTRHS REMPELOS είπε...

re blima olo blakeies tha les!!!!!!!!!!!!me agaph rempelos!!:-)

christina είπε...

Συμφωνώ και με την Κωνσταντίνα. Όλοι γνωρίζουμε ότι κυρία πηγή εσόδων για την Ελλάδα είναι τα αξιοθέατά της και ιδίως ο Παρθενώνας.Συνεπώς εαν το φιανόμενο της όξινης βροχής συνεχίσει να υπάρχει σε τόσο έντονο ρυθμό,τότε θα έχουμε σημαντική πτώση της οικονομίας.

konstantina panagiotopoulou είπε...

γιατι λεει βλακειες ρε μητσο???...ειπε κατι λαθος??

panagiotis piliafas είπε...

Παιδια διαφωνω μαζι σας.Μπορει η οικονομια μας να βασιζεται στον τουρισμο και κατεπεκτασιν στα ιστορικα μας μνημεια ομως πιστευω πως η οξινη βροχη δεν τα εχει επιρεασει τοσο πολυ ωστε να μην τραβουν το ενδιαφερον του κοσμου.θα περασουν πολλα χρονια για να "απηλιθουν" πραγματικα.Δεν θα σταματισουν οι τουριστες να επισκεπτονται τον Παρθενωνα επειδη υπαρχουν ατελιες (πολλες απ' τις οποιες μαλιστα οφειλονται στο περασμα τον χρονου).
Αλλωστε οσοι οι επιστεπτες δεν πανε για να θαυμασουν την αρτιμελια του , αλλα για να δουν την αρχιτεκτονικη του να μαθουν για τον τροπο κατασκευης του κ.α.
Μην ξεχνατε οτι το νεο μουσειο της ακροπολης φτιαχτηκε με αυτην την προοπτικη να μπορεσει να προφυλαξει δηλαδη τα μαρμαρα του Παρθενωνα απο την οξινη βροχη.

achilleas είπε...

ρεμπελος δεν καταλαβα το τελευταιο... εκανες εσυ παρομοια αναρτηση και στην κλεψαμε; αμα δν σ'αρεσει μην την σχολιασεις - με αγαπη αχιλλεας

λοιπον παιδια οι γνωμες σας ειναι απολυτως σωστες εχει κανεις αλλος καμια διαφορετικη αποψη για το θεμα της οικονομιας; θα μπορουσαν τα αρχαια μνημεια να σωσουν την καταρρεουσα οικονομια της Ελλαδας; ακουω γνωμες...

sofia piperou είπε...

Συμφωνω απολυτα!
Η οικονομια της Ελλαδας κυριως στηριζεται στον τουρισμο της και ολοι οι επισκεπτες ερχονται για να θαυμασουν τον αρχαιο πολιτισμο καθως και τα μνημεια που συνδεονται με την ιστορια της χωρας μας!!!

danou salapata είπε...

Επισης εκτος απο τα μνημεια της χωρας μας καταστρεφονται μερα με την μερα και αλλα σημαντικα μνημεια του πλανητη μας οπως το Ταζ-Μαχαλ και τα υπολοιπα 4 σημαντικοτερα μνημεια που εχει αναφερει πριν ο Αχιλλεας!!!!

danou salapata είπε...

Δημητρη φερσου πιο κοσμια...!

sofia piperou είπε...

Και μην γινεσαι γελοιος...!

panagiotis piliafas είπε...

Συνολική μείωση της αγροτικής
παραγωγής που εμφανίζεται ήδη πιο ελλειμματική εξ' αιτίας της ερημοποίησης και της δημογραφικής έκρηξης στον Νότο. Αχρήστευση πολυαρίθμων παράκτιων βιομηχανιών και έργων υποδομής. Σ' αυτές μπορούμε να προσθέσουμε:

1. Τους καλοκαιρινούς καύσωνες στους οποίους δύσκολα ανταπεξέρχονται άτομα που δεν τους έχουν συνηθίσει.

2.Τις αυξημένες ανάγκες κλιματισμού σε αντίθεση με την μείωση των αναγκών με θέρμανση και

3.Την διατάραξη στον τομέα του τουρισμού.

kwnstantinA είπε...

ΝΑΙ ΡΕ ΣΙΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο Παρθενώνας επιβίωσε περισσότερο από 2000 χρόνια. Υπέστη σεισμούς και βορβαδισμούς, από πάνω του πέρασαν κατακτητές και ο άνεμος και η βροχή τον χτύπησαν επανειλημμένα. Δεν έπαθε όμως διάβρωση ούτε μεγάλες κακώσεις. Μέσα στις τελευταίες δεκαετίες έγιναν πολύ περισσότερα από ό,τι σε δύο χιλιετίες. Η όξινη βροχή του κατατρώγει τα μάρμαρα. Οι Καρυάτιδες ήδη είναι στο μουσείο για να προστατευτούν. Σε μερικά χρόνια ο Παρθενώνας θα έχει γίνει άμορφος και τα μάρμαρά του θα γίνονται σκόνη....!!!!!1